Työntekijähaastattelu – Aki Ahtiainen

Suunnittelijan työssä kiehtoo vapaus ja haastavuus

Aki Ahtiainen suunnittelee TPE Turun Pelti ja Eristyksessä teräsrakenteita ja erilaisia elementtejä asiakkaiden tarpeen mukaan. Jo kahdeksan vuotta talossa viihtynyt Ahtiainen pitää työnsä tarjoamasta haasteesta ja työpaikan hyvästä ilmapiiristä.  

Konetekniikan insinöörin koulutuksen saanut Aki Ahtiainen on saanut työskennellä koulutustaan vastaavassa työssä koko työsuhteensa ajan.

– Työnkuvaani suunnittelijana kuuluu erilaisten elementtien, terästuotteiden ja niiden rakenteiden suunnittelua. Koitan aina toteuttaa mahdollisimman hyvin asiakkaan toiveita vastaavia tuotteita, eli periaatteessa suunnittelijan työssä olen siis toiveiden toteuttaja.

Luovuus ja vapaus kiehtovat

Työ vaatii luovuuden lisäksi myös yhteistyötaitoja ja ratkaisukeskeisyyttä.

– Työni vaatii ongelmanratkaisukykyä ja työtä tehdään yhdessä asiakkaan kanssa, joten yhteistyökykyä on oltava.

Ahtiainen päätyi työpaikkaan tuttujen kautta.

– Täällä oli tuttuja töissä ja sitä kautta päädyin tänne töihin, enkä ole valintaani kyllä katunut.

Työtehtävissä parasta on Ahtiaisen mielestä niiden tuoma sopiva haaste, kun teknistä tietoa saa soveltaa käytäntöön.

– Kyllä tässä työssä on sellainen suunnittelun vapaus, joka kiehtoo. Parasta on, kun saa hieman vaivata päätään, silloin työssä on sopivasti haastetta ja se pysyy mielenkiintoisena. Eniten palkitsee, kun työ sujuu hyvin ja kaikki osapuolet ovat tyytyväisiä.

Mainio työilmapiiri pitää tyytyväisenä

Ahtiainen on viihtynyt TPE Turun Pelti ja Eristyksessä hyvin.

– Täällä on mukava työskennellä, viihdyn todella hyvin. Työkaverit ovat hyviä tyyppejä, ja meillä vallitsee todella mainio työilmapiiri. On helppoa olla tyytyväinen, Ahtiainen kertoo.

– Sekin on hienoa, että työsuhde-etuna on esimerkiksi liikunta- ja kulttuurietuja, joita voi hyödyntää oman valintansa mukaan.

Vapaa-ajalla Ahtiaisen aika menee enimmäkseen rhodesiankoiran kanssa lenkkeillessä. Isokokokoinen koira vaatii paljon tekemistä.

– Sehän on sellainen pienen varsan kokoinen koira, eli siinä kyllä riittää puuhaa ja touhua, Ahtiainen naurahtaa.