Katsaus vuoteen 2021

Joulu on jo aivan nurkan takana, ja on hyvä hetki pysähtyä hetkeksi miettimään mennyttä ja tulevaa. Alallamme vuodet ovat varsin erilaisia keskenään, eikä tämäkään vuosi tehnyt asiassa poikkeusta. Viime vuonna tähän aikaan pohdimme, miten yleinen heikentynyt näkemys talouden tilasta, etenkin rakennusteollisuuden puolella, tulisi vaikuttamaan tilauskantaamme ja miten jylläävä koronaepidemia tulisi vaikuttamaan toimintaamme. Iloksemme voimme todeta, että vaikka edellä mainitut asiat luonnollisesti vaikuttivat toimintaamme, onnistuimme siitä huolimatta haalimaan meille sopivia projekteja, joissa pääsimme esittelemään osaamistamme monipuolisesti erilaisissa rakennushankkeissa niin pääkaupunkiseudulla, Turun seudulla kuin myös Metsä Fibren uuden tuotantolaitoksen Rauman sahan rakennustyömaalla. Kuluneen vuoden eri projektejamme onkin ollut mukavasti esiteltynä vahvasti sosiaalisessa mediassa esillä olleessa TPE:n joulukalenterissa. Joulukalenterissamme mainittujen kohteiden lisäksi, TPE oli osaltaan vaikuttamassa lukuisten pienempien kohteiden valmistumiseen, mitkä ovat tärkeä osa TPE-kokonaisuutta.

 

Vuosi oli merkillinen raaka-aineidenkin saatavuuden näkökulmasta. Erityisesti liiketoiminnallemme merkittävimmän raaka-aineen, teräksen hinnannousuihin ja saatavuuteen jouduimme reagoimaan päivittäin. Tämä vaati erityistä suunnitelmallisuutta toiminnassamme, johon reagoimme organisaationa hienosti, kiitokset siitä koko henkilökunnallemme.

 

Valitettavasti vuoden 2020 alussa alkanutta koronaepidemiaa ei ole saatu toivotulla tavalla kuriin, vaan myös tämän tilikautemme toimintaa siivittivät useammat korona-aallot. Korona itsessään ei kuitenkaan näkynyt rakennusteollisuuden puolella niin paljon kuin ehkä aluksi pelättiin, kiitos hyvän rokotuskattavuuden ja työmaiden koronajärjestelyiden.

 

Onnistunut tilikautemme kielii siitä, että olemme säilyttäneet 38. vuotisen historiamme aikana saavuttamamme markkina-aseman yhtenä Suomen merkittävimmistä teräsrakentamisen ammattilaisista. Kiitos siitä kuuluu koko toimitusketjullemme, niin asiakkaillemme, työntekijöillemme kuin myös materiaalin toimittajillemme ja yhteistyökumppaneillemme. Jatkamme ensi vuonna vakaasti harkitun strategiamme toteuttamista. Yhdessä vahvan toimitusketjumme kanssa teemme vuodesta 2022 entistä paremman.