Työntekijähaastattelu – Juuso Leino

Juuso Leino TPE

Esittelyvuorossa opiskelijatyöntekijämme, nuori ja motivoitunut suunnittelijanalku, Juuso Leino.Juuso Leino TPE

Juuso on TPE:llä harjoittelussa ja samanaikaisesti myös töissä suunnittelijana. Juuson alaa on kone- ja tuotantotekniikka, jota hän opiskelee toista vuotta Turun ammattikorkeakoulussa.

Keväällä 2021 Juuso alkaa työstämään opinnäytetyötään. Hän kuuli mahdollisuudesta hakea meille harjoitteluun tuttavaltaan, joka sattuu olemaan myös hänen nykyinen työkaverinsa molempien työskennellessä TPE:llä. Juuso on viettänyt pari viime kesää suunnitteluhommien parissa ja viihtynyt hyvin työtehtäviensä parissa. Hänellä onkin vahva tunne siitä, että hän tulee myöskin tulevaisuudessa työskentelemään suunnittelun parissa.

Harjoittelu TPE:llä on ollut monipuolista ja opettavaista

Harjoittelunsa aikana Juuso on päässyt kokeilemaan asioita laidasta laitaan. Hän on päässyt suunnittelemaan monipuolisesti erilaisia teräsrakenteita, kuten esimerkiksi porraskokoonpanoja sekä touhuamaan myös elementtisuunnitelmien parissa. Juuso on suunnittelun lisäksi oppinut harjoittelunsa aikana paljon uutta niin rakennuspuolesta kuin myös itse yritystoiminnasta.

Suunnittelijan työpäivään kuuluu Juuson sanoin ytimekkäästi tiivistettynä ”8 tuntia suunnittelua”. Juuson perinteinen työpäivä kuluukin paria-kolmea eri projektia samanaikaisesti suunnitellessa. Suunnitteluohjelmina Juuso käyttää Teklaa sekä Solidworksia. Solidworksin käyttö oli Juusolle jo aiemmin tuttua ja sen käyttäminen mahdollistettiin hänelle myös TPE:llä, mistä Juuso onkin ollut erittäin iloinen. Juuso kertoo viihtyneensä TPE:llä erinomaisesti ja mainitseekin suurena plussana työpaikassamme vallitsevan positiivisen ilmapiirin.

 

”Itse suunnittelu työnä on samanlaista yrityksestä huolimatta, mutta täällä parasta on ehdottomasti puitteet ja se, että on mahdollisuus päästä suunnittelemaan monipuolisesti erilaisia asioita.”